RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Не мир, а знищення: відомий журналіст описав план Кремля щодо подальшої окупації України

Росія вимагає від президента України Володимира Зеленського надання автономії окупованим територіям Донбасу і легалізації угруповань ДНР і ЛНР, щоб починати переговори про врегулювання "з чистого аркуша".

Про це пише в своєму блозі для "Еспресо" український журналіст і публіцист Віталій Портников.

Він зазначив, що саме так можна трактувати слова міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова про виконання раніше досягнутих домовленостей з боку України.

"Спочатку Зеленський повинен надати автономію окупованих територій і легалізувати маріонеткові кримінальні режими, які створив там Путін, а вже потім російський президент подумає, чи варто зустрічатися в "нормандському форматі", - пише журналіст.

На його думку, заяви представника України в Мінську Леоніда Кучми можуть бути першим кроком по виконанню ультиматуму РФ. При цьому Портников зазначає, що навіть спроба Зеленського піти на поступки Росії не дасть можливості забезпечити мир в Україні.

"Це аж ніяк не гарантує українцям миру. Слова про готовність Росії і далі працювати над демонтажем української державності були сказані Лавровим, коли він стверджував, що "влада в Києві душить росіян", коли там "приймають закони - про освіту, про українську як державну мову" і що "захист російськомовних, російської культури, мови є політикою РФ", - пише він.

На думку журналіста, таким чином Лавров показав, що Москва планує "робити все для розмивання інститутів" України і знищення її державності.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українці в соцмережах хвилею гніву відреагували на пропозицію Леоніда Кучми в Мінську щодо нової угоди про одностороннє перемир'я на Донбасі.