RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

У НАТО прийняли історичне рішення по українським військовим

140-й центр Сил спеціальних операцій ЗС України став першим в історії підрозділом з країни не НАТО, який пройшов сертифікацію як підрозділ SOF і має право залучатися в Сили швидкого реагування НАТО.

Про це повідомляє Український мілітарний портал

Сили швидкого реагування (NRF) були створені на саміті НАТО-2002. Перемовини про реорганізацію мобільних сил НАТО відбулись у серпні 2002 у Варшаві з ініціативи міністра оборони США Дональда Рамсфелда. NRF мають перебувати у постійній бойовій готовності.

Ці сили складаються з військ сухопутних, повітряних, морських підрозділів, що готові впродовж 5 днів до проведення операцій реагування на кризові ситуації в усіх частинах світу. При значному військовому конфлікті вони повинні стримувати ворога до підходу основних сил до 30 днів. Рішення про застосування NRF приймає Північноатлантична рада. Сухопутні сили NRF НАТО здатні проводити операції вимушеного силового входу (forced-entry). Морські сили виконують роль ударної групи з авіаносцем та різними групами військових. Повітряні сили здатні провадити до 200 щоденних вильотів.

Мілітарний портал повідомив, що під час підпису на рапорті про відповідність української частини до вимог НАТО, військовослужбовці зі США фотографувались з українцями, бо стали присутні при історичній події.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в ГУР МО повідомили, що розвідка країн НАТО почала інтенсивно посилювати співпрацю з українським розвідувальним управлінням.