RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У ПАРЄ прийняли два рішення з російського питання: що відомо

У понеділок, 24 червня, Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) відхилила дві пропозиції про проведення дебатів про порушення принципів організації з боку Російської Федерації.

Про це повідомляє "Європейська правда".

За даними видання, в ПАРЄ зареєстрували два офіційні запити про проведення дебатів під назвами "Завершити російський шантаж: Росія повинна понести відповідальність за неплатежі" і "Зобов'язання притягнути до відповідальності тих, хто збив MH17".

Відзначається, що обидва запити були подані друзями України - британським депутатом, консерватором Роджером Гейлом і головою групи Європейської народної партії (ЄНП), польським депутатом Олександром Почеєм, але їх відхилили двічі: спочатку керівний орган асамблеї Бюро ПАРЄ, після асамблея.

Так, 46 депутатів проголосували "за" дебати про російський фінансовий шантаж, 77 - "проти". За дебати щодо MH17 - 52 "за", 86 - "проти", у результаті чого питання не потрапили до порядку денного.

Як повідомляв "Апостроф", раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що підтримує ідею повернення Росії до Парламентської асамблеї Ради Європи, але за умови виконання певних умов з боку Москви.