RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Що повинна виконати Росія для повноцінного повернення в ПАРЄ: названо 5 умов і терміни

Комітет Парламентської асамблеї Ради Європи з моніторингу рекомендував підтвердити повноваження делегації Росії, проте висунув для цього ряд умов.

Про це йдеться в резолюції, опублікованій на офіційному сайті ПАРЄ.

Зокрема, Москву закликали звільнити українських моряків, які були захоплені в листопаді 2018 року в Керченській протоці, заплатити борги до Ради Європи (РЄ), а також припинити переслідування ЛГБТ. Росія повинна виконати всі умови до квітня 2020 року.

Список містить п'ять пунктів:

- звільнити 24 українських моряка, захоплених в полон у Керченській протоці;

- негайно виплатити всі внески до Ради Європи (борг РФ - 60 мільйонів євро);

- безумовно і в повній мірі співпрацювати зі спільною слідчою групою і голландсько. прокуратурою в залученні до відповідальності винних у катастрофі MH17 Malaysia Airlines;

- вжити ефективних заходів, спрямованих на запобігання порушенням прав лесбіянок, геїв, бісексуалів, транссексуалів і інтерсексуалів (ЛГБТ), зокрема в Чеченській Республіці;

- співпрацювати з міжнародною спільнотою в розслідуванні вбивства Бориса Нємцова.

Комітет Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), "з огляду на важливість виборів генерального секретаря і суддів Європейського суду з прав людини, буде вітати участь делегацій всіх держав-членів в наступному червні". Підкреслюється, що ПАРЄ очікує взаємності діалогу і конкретних результатів щодо виконання цих пунктів.

"Асамблея пропонує своєму моніторинговому комітету представити доповідь про виконання зобов'язань Російською Федерацією в найкоротші терміни, але не пізніше, ніж в квітні 2020 року на позачерговій сесії", - йдеться в тексті резолюції.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в мережі показали карту, на якій зображені держави, які голосували за повернення Росії в ПАРЄ.