RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Зеленського попалися на розвод Росії: Клімкін відповів на скандал з моряками

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін відповів на звинувачення президента Володимира Зеленського, який заявив, що той ставить під загрозу переговори щодо повернення українських моряків з російського полону.

Відповідний пост він розмістив на своїй сторінці в Facebook.

Так, Клімкін оприлюднив дві дипломатичні ноти.

"Перша - російська пастка, до речі, досить примітивна, друга - наша відповідь, яка викриває приховані мотиви РФ", - зазначив міністр.

Він підкреслив, що Росія не приховує, що не хоче виконувати рішення Міжнародного трибуналу з морського права. Замість цього вона вимагає від Києва визнати, що українські моряки могли вчинити злочин, схиляє до визнання правомірності судового процесу над ними за російським законодавством і "запрошує прогнутися перед кримінально-процесуальним кодексом РФ, а заодно і побічно визнати окупацію Криму".

Клімкін наголосив, що пастка Росією була підготовлена для українських моряків, юридичної та дипломатичної команди, для керівництва країни.

"На жаль, схоже, що хтось в Офісі президента банально попався. Повестися на російський дипломатичний розвод - це зганьбити моряків, які вже 6 місяців перед російським судом з гідністю наполягають, що Росія не має права їх судити... Рішення Міжнародного трибуналу однозначне: Росія зобов'язана негайно і безумовно звільнити моряків і кораблі", - підсумував міністр.

Нагадаємо, раніше Клімкін заявив, що його відомство мало повноваження без узгодження з президентом Володимиром Зеленським направляти відповідь на російську ноту щодо суду над полоненими українськими моряками.

Тим часом, Зеленський різко відреагував на домовленості голови політичної ради партії "Опозиційна платформа - За життя", кума президента Російської Федерації Володимира Путіна Віктора Медведчука з бойовиками ЛДНР про звільнення полонених.