RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Росія приготувала Україні пастку з моряками: Клімкін озвучив деталі

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Росія поверне захоплених в Керченській протоці моряків, проте коли і на яких умовах це відбудеться - сказати не може.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Настоящему времени".

"Те, що обговорювалося між президентом Росії і нашими друзями й партнерами, дає мені можливість сказати, що розвиток ситуації з моряками буде (...). Контакти президента Росії з лідерами інших країн дають мені підстави сказати, що питання буде вирішено. Але коли і як – я сказати не можу і не хочу", – заявив Клімкін.

На ідею забрати моряків як засуджених міністр нагадав, що моряки нічого не порушували і є військовополоненими, а Росія порушила імунітет українських військових суден і намагається представити все так, ніби Крим – російський.

"Це питання для нас і честі моряків, і честі держави, і питання міжнародно-правової позиції держави. Якщо приймемо їх умови по моряках – Росія тоді цим скористається щодо нашої позиції по Криму, нашої позиції в міжнародних судах, щодо всього, куди ми йдемо. І скаже, що насправді не було російської агресії. Це дуже комплексне питання", – наголосив голова МЗС.

За його словами, "існують політичні і юридичні конструкції, які дозволяють Росії їх (моряків) звільнити у будь-який момент".

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", раніше Порошенко несподівано назвав можливу дату звільнення полонених моряків.