RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Зеленський поговорив з Путіним про загиблих морпіхів: повне відео заяви

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з главою Росії Володимиром Путіним з приводу загибелі українських військових на Донбасі 6 серпня.

Про це сам Зеленський повідомив на брифінгу в Офісі президента.

"Терміново йому подзвонив, сказав, що це нас не наближає до миру. Я вас дуже прошу вплинути на ту сторону, щоб вони припинили вбивство наших людей", - сказав Зеленський.

Крім того, президент заявив, що зв'яжеться з лідерами Франції та Німеччини, Еммануелем Макроном і Ангелою Меркель. Він наполягає на якнайшвидшій зустрічі лідерів країн "нормандського формату" для обговорення шляхів вирішення конфлікту на Донбасі

Також повідомляється, що президент провів вранці в середу, 7 серпня, термінову нараду щодо ситуації в зоні проведення Операції Об'єднаних сил. У ній взяли участь начальник Генерального штабу - головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак, заступник голови Офісу президента Руслан Рябошапка, секретар РНБО Олександр Данилюк, представники військової розвідки.

Пізніше стали відомі подробиці переговорів. Зеленський підкреслив відсутність необхідності вносити зміни до Конституції України для врегулювання конфлікту на Донбасі. Також він заявив про те, що "буде захищати права всіх українців, незалежно від того, де вони знаходяться".

У свою чергу, в Кремлі повідомили про підтвердження "виняткової важливості послідовної реалізації Мінських домовленостей, включаючи юридичні аспекти надання ДНР і ЛНР особливого статусу".

Також обговорювалося питання обміну полоненими і майбутня зустріч лідерів країн "Нормандського формату".

Крім того, в прес-службі президента заявили, що Зеленський розпорядився виділити квартири сім'ям загиблих морпіхів.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", у вівторок, 6 серпня, в зоні проведення ООС на Донбасі загинули четверо українських військовослужбовців.