RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Відповідь Ердогана Зеленському по полоненим морякам поставила перекладача в глухий кут: відео

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган з іронією відповів на заяву президента України Зеленського щодо його браслета, який той носить, щоб не забувати про військовополонених українських моряків, у перекладача через несподіваний коментар виникли труднощі.

Відеозапис брифінгу двох президентів був опублікований в YouTube.

Очевидно, президент Туреччини своїм коментарем закликав главу української держави відмовитися від популізму і "показухи", а замість цього зайнятися реальними справами.

Так, Володимир Зеленський продемонстрував присутнім браслети з прізвищами українських моряків, які перебувають в полоні у РФ.

"Мені дали ці браслети батьки наших моряків. Я запевнив їх, що не буду знімати браслети до того часу, поки ми їх не повернемо. У мене як у гаранта Конституції дуже багато справ. І якщо на секунду забути про повернення наших моряків, браслети мені допомагають", - сказав Зеленський.

У відповідь на це Ердоган вказав на проблеми з громадянським суспільством, які відбуваються в усьому світі.

"Якщо кожен раз надягати браслет на руку, скоро місця на руці не залишиться. Ми переживаємо багато подій, які можуть вимагати від нас надягання браслетів. У всьому світі люди відчувають муки - від Керченської протоки до Палестини і М'янми", - зауважив турецький лідер.

Як повідомляв "Апостроф", президент України Володимир Зеленський осоромився в ході візиту до Туреччини - він не потиснув руку своєму колезі президенту Реджепу Тайїпу Ердогану.