RU  UA  EN

Вівторок, 19 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 березня

18 березня

Всі новини

Путін назвав умови для переговорів по Донбасу

Президент Росії Володимир Путін зажадав від України виконати ряд дій перед зустріччю в "нормандському форматі" .

Про це він заявив на прес-конференції з президентом Франції Еммануелем Макроном.

"Я дійсно вважав і зараз вважаю, що будь-яка зустріч, зокрема і зустріч в "нормандському форматі", повинна приводити до конкретних результатів. І на мій погляд, потрібно домагатися того, про що ми домовлялися раніше", - сказав Путін.

"Наприклад, 2016 року ми пішли на значний компроміс, коли фактично видозмінили імплементацію закону про особливий статус Донбасу. Тоді колишній президент Порошенко наполягав на тому, щоб це було змінено і нинішній президент, а тоді міністр закордонних справ Німеччини Штайнмаєр зробив компромісну пропозицію. Ми з цим погодилися, пішли на цей компроміс", - розповів Путін.

Він додав, що компроміс полягав у тому, щоб закон був імплементований на тимчасовій основі в день голосування на місцевих виборах в Україні, а на постійній основі - після підведення підсумків та підтвердження результатів виборів структурами ОБСЄ.

"Треба це зробити врешті-решт, треба якось це оформити. Те ж саме стосується деяких інших питань, наприклад, питання, пов'язаного з амністією. Є низка питань, про які ми маємо домовитися", - сказав Путін.

Нагадаємо, докладніше про плани Путіна по Україні читайте в матеріалі "Апострофа": У Кремлі "підгорає": у Путіна є два сценарії розв'язання українського питання .