RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Великобританія і США дадуть Україні перевагу в перемовинах по Донбасу - чиновник МЗС

США і Великобританія – підписанти Будапештського меморандуму, які залишаються стратегічними партнерами України, мають бути залучені в перемовини щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Таку думку висловив в інтерв’ю для Фонду громадської дипломатії Василь Боднар, заступник глави МЗС.

"Обидві країни – підписанти Будапештського меморандуму та наші важливі партнери. Від обох країн ми маємо підтримку на двосторонньому рівні і це безсумнівно мало б додану вартість", – додав Боднар.

Крім того, заступник очільника МЗС прокоментував перспективу розширення Нормандського формату та визначив потенціал посилення переговорних позицій України.

"Такою була ініціатива президента України Володимира Зеленського, вона передана на розгляд нашим міжнародним партнерам. Дехто її підтримав, наприклад Польща, яка у серпні головує в Раді Безпеки ООН. Але для розширення цього формату потрібна згода всіх сторін. Країна-агресор точно не зацікавлена у розширенні кола друзів України та посиленні тиску на себе. Проте, це не означає, що наші партнери не можуть нам допомагати – продовження політики санкцій, підтримка України, тиск на Росію… Є багато можливостей. Не слід забувати про окремі платформи переговорів американської та російської сторін, зокрема формат Волкера-Суркова, який може відновитися. Але тут питання не стільки у форматах, скільки у ефективності. Якщо це принесе прогрес – звичайно, ми були би тільки за розширення, проте наразі робота триває за усталеною формою", – відзначив Боднар.