RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У МЗС пояснили, що за "формулу Штайнмаєра" готові підписати

Представники України узгодили під час зустрічі у Нормандському форматі формулювання "формули Штайнмайера", яке відрізнялося від тієї, яку було запропоновано підписати на зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську 18 вересня.

Про це заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко в інтерв'ю "Європейській правді".

За його словами, в попередній редакції документа йшлося про те, що закон про особливий статус застосовується "на тимчасових умовах", і лише після визнання виборів на Донбасі буде діяти постійно.

"Закон вступає в силу в день голосування на дострокових місцевих виборах в окремих районах Донецької і Луганської областей, які призначені і проведені відповідно до Конституції України і спеціальному закону України, який регулює проведення місцевих виборів в згаданих районах. Він буде діяти на тимчасовій основі до дня публікації остаточних висновків місії БДІПЛ ОБСЄ зі спостереження за виборами, на основі практики БДІПЛ ОБСЄ, про відповідність дострокових місцевих виборів стандартам ОБСЄ та міжнародним стандартам демократичних виборів, а також українському законодавству", - процитував документ він.

"Цей Закон продовжує діяти на постійній основі в разі, якщо в остаточному звіті БДІПЛ ОБСЄ, відповідно до усталеної практики приходить до висновку про те, що дострокові місцеві вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей були проведені в цілому відповідно до стандартів ОБСЄ та українському законодавству", - йдеться в редакції, яка була запропонована в Мінську.

Пристайко підкреслив, що в новому формулюванні немає ніяких пунктів про контроль кордону, а також про наявність чи відсутність незаконних збройних формувань на окупованій території.

"І про те, що Пристайко погодився на проведення виборів під дулами автоматів Калашникова, там також нічого немає", - додав міністр.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі опублікували узгоджений текст "формули Штайнмайера", який нібито не стала підписувати Україна на мирних переговорах в Мінську.