RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Є запис: з'явилися скандальні дані по розмову Зеленського і Трампа

В Офісі президента України є аудіофайл повної бесіди між президентами США Дональдом Трампом і України Володимиром Зеленським.

Про це заявив народний депутат України Олексій Гончаренко на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що, згідно з протоколом, у Білого Дому США немає зобов'язання записувати розмови високопоставлених чиновників, вони можуть скласти "приблизну розшифровку" при необхідності її оприлюднення. Її складає клерк, який слухає розмову, тому текст може відрізнятися від оригіналу.

При цьому Офіс президента України здійснює запис всіх телефонних переговорів президента в форматі аудіо.

За словами нардепа, щоб зрозуміти чи здійснювався тиск на українського президента, слід слухати аудіозапис розмови. Саме так можна "почути тон і інтонації, паузи і всі нюанси".

Олексій Гончаренко додав, що вже звернувся до Офісу президента з проханням опублікувати аудіофайл переговорів.

"За моїми джерелами, такий протокол був в розмові з Трампом. Так що у України є аудіофайл їх розмови. Я звернувся до Офісу президента з проханням опублікувати. Ця справа має міжнародне значення", - заявив Гончаренко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше співробітник американської розвідки в скарзі на телефонну розмову Дональда Трампа з Володимиром Зеленським назвав дії американського президента, такими що становлять загрозу для національної безпеки країни.

Представники Демократичної партії США в свою чергу назвали стенограму переговорів Зеленського і Трампа неповною, і закликали опублікувати повну версію, яка за їхніми словами, повинна бути як мінімум в три рази більше.