RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Макрон зробив скандальну заяву про Росію в ПАРЄ: в мережі хвиля гніву

У вівторок, 1 жовтня, в Страсбурзі, в ході виступу на відкритті осінньої сесії Парламентської асамблеї Ради Європи президент Франції Еммануель Макрон заявив, що підтримує ідею повернення в ПАРЄ російської делегації.

Виступ французького лідера транслювався на офіційному сайті асамблеї.

Макрон пояснив свою позицію необхідністю "відновити єдність в Європі на основі спільних цінностей". Також, за його словами, повернення Росії "створило базу для повноцінної взаємодії" в ПАРЄ.

"Комітет міністрів прийняв рішення, щоб Росія залишилася в Раді Європи ... Тим самим ми повернулися до нормального функціонування Ради Європи. Я думаю, що без цих спільних зусиль ми кризу взагалі не подолали б ... Підтримую зроблений вибір, щоб Росія залишилася в Раді Європи , оскільки я переконаний, що російський народ близький до європейського гуманізму і сам брав участь у створенні цього гуманізму ... Це об'єднує і географію, і культуру, і спадщину Росії, які є європейськими. Таким чином, створюється база для нашої взаємодії", - зауважив він.

Українські користувачі соцмереж висловили своє негативне ставлення до заяв французького президента і вказали на втрату важливого союзника України, який до того ж є однією зі сторін переговорів щодо врегулювання на Донбасі в Нормандському форматі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російський політолог вказав, що Україна через необережні дії президента Зеленського втрачає одного союзника в Європі за іншим.