RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Трамп висловився про військову допомогу, назвавши Україну "білою стіною" між Європою і РФ

Президент США Дональд Трамп заявив, що заблокував військову допомогу для України через високий рівень корупції, і закликав країни Європи допомагати Києву більше.

Про це він повідомив на прес-конференції з фінським президентом Саулі Нііністьо, передає "Європейська правда".

"Україна до нього (приходу до влади президента Володимира Зеленського, - ред.) була відома вражаючою корупцією. Вражаючою. Більше, ніж в будь-якій країні світу. Фактично вона вважалася однією з найбільш корумпованих країн у світі. І мені не подобається давати гроші країні, яка настільки корумпована", - сказав Трамп.

Він також заявив, що розблокував військову допомогу Україні через особисте прохання сенатора Республіканської партії Роба Портмана.

"Фактично, Роб Портман подзвонив мені - і немає нікого більш гідного, ніж Роб Портман з Огайо. Він подзвонив і сказав: "Будь ласка, розблокуйте гроші". Я сказав: "Роб, мені не подобається, що США - країна, яка завжди дає гроші, а Україна допомагає Європі і європейським країнам набагато більше, ніж вони допомагають нам", - сказав Трамп.

Він також повторив, що країни Європи повинні допомагати Україні більше, ніж США.

"Україна допомагає Європі і європейці повинні допомагати Україні. Вона як стіна між Росією і Європою: велика, біла прекрасна стіна. І країни Європи повинні платити більше, ніж ми", - сказав він.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", президент США Дональд Трамп попередив, що планує заблокувати фінансову підтримку для України, якщо країни ЄС також не почнуть виділяти їй гроші.