RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Штайнмаєр пояснив, що за формулу він придумав для Донбасу

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр пояснив суть своєї "формули" щодо врегулювання на Донбасі, за його словами вона містить спробу спростити процес виконання Мінських угод і не була написана під впливом Росії.

Про це повідомляє BBC з посиланням на коментар президента Німеччини.

"Була ситуація на переговорах в Парижі, які проводилися на зустрічі нормандської контактної групи. Переговори не просувалися, тому що проекти, які повинні бути реалізовані після мінських угод, стали відомими ... Але кроки, які повинні бути зроблені обома сторонами, були занадто великими. Саме тому формула не містить нічого більше, ніж спробу зробити з великих кроків, які учасники конфлікту не хотіли робити, ряд менших, які до сих пір треба узгодити", - заявив Штайнмайер.

При цьому він заявив, що Росія не здійснювала на нього тиску при складанні документа і це нібито може підтвердити представник п'ятого президента України Петра Порошенка, який був присутній при переговорах.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі був опублікований текст документа - так званої "формули Штайнмайера", який затвердили сторони переговорів з питання врегулювання на Донбасі в Мінську 1 жовтня.