RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

У ЄС ухвалили гучне рішення щодо "грошей Януковича": з'явилися подробиці

Суд Латвії прийняв рішення конфіскувати 30 мільйонів доларів США, пов'язаних з українськими чиновниками часів президента Віктора Януковича - їх походження було визнано незаконним.

Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Латвійський суд прийняв рішення, яким визнано злочинним походження коштів на суму понад 30 млн доларів США, які пов'язують з колишніми українськими чиновниками, і прийнято рішення про їх конфіскацію", - заявили в ГПУ.

Також в прокуратурі докладніше розповіли про те, як в Латвії почалося розслідування щодо "коштів Януковича" в 2015 році.

Згідно із заявою ГПУ в даний момент між урядами України та Латвії повинен бути узгоджений процес передачі зазначених коштів в український бюджет.

"Зазначені кошти на початку 2015 року були заарештовані в рамках запиту Генеральної прокуратури України про надання правової допомоги. Питання повернення злочинних активів в Україні буде вирішуватися на міжурядовому рівні", - зазначили у відомстві.

Як повідомляв "Апостроф", раніше прес-секретар Віктора Януковича заявив про часткове зняття санкцій ЄС з екс-президента України. У прес-службі Суду ЄС через кілька годин спростували цю інформацію.