RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Нормандський саміт в Парижі: про що домовилися Зеленський і Макрон

Президент Французької Республіки Еммануель Макрон в телефонній розмові з українським президентом Володимиром Зеленським підтвердив виконання Україною необхідних вимог для проведення саміту в нормандському форматі, який відбудеться 9 грудня в Парижі.

Про це повідомляє Telegram-канал Офісу президента.

"Президент Франції підкреслив, що Україна виконала всі необхідні умови для того, щоб саміт в нормандському форматі відбувся", - сказано в повідомленні.

Під час телефонної розмови Володимир Зеленський інформував свого французького колегу про актуальну ситуацію з безпекою на Донбасі. Своєю чергою Еммануель Макрон підкреслив, що Україна може і далі розраховувати на підтримку Франції у всіх питаннях.

"Сторони також обговорили економічне співробітництво двох країн і домовилися продовжити двосторонній діалог під час офіційного візиту Президента Французької Республіки в Україні", - повідомляє прес-служба Офісу президента.

Як повідомляв "Апостроф", повернення Росією українських кораблів, захоплених після інциденту в Керченській протоці, повинен відбутися до саміту в нормандському форматі, який запланований на 9 грудня.