RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Занадто різні цілі: в мережі ажіотаж навколо "нормандських переговорів" в Парижі

Перемовини 9 грудня у Парижі не закінчаться звільненням окупованого Донбасу тому, що ні Росія, ні Україна не підуть на компроміси.

Таку думку висловив військовий експерт, редактор "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов на сторінці у Facebook.

"У переговорів немає жодної перспективи. Поступки України неможливі, оскільки активна частина громадянського суспільства на поступки не погодиться. Поступки Росії неможливі, оскільки Путін вважає, що його гра проти України результативна. Війну переговорами не зупинити. Єдиною метою, яка досяжна на хвилі завищених політичних очікувань, і на яку я сподіваюся, є звільнення хоча б частини полонених і заручників, яких Путін використовує як розмінну монету і додатковий важіль тиску на українську владу", - написав Бутусов.

Додав, що на перемовинах у "нормандському форматі" Росія та Україна переслідують різні цілі. Президент України Володимир Зеленський домагатиметься припинення війни та втрат на фронті, повернення Донбасу під український контроль а будь-яких умовах та винесення питання анексованого Криму за межі переговорів по поверненню Донбасу.

У свою чергу, президент РФ Володимир Путін розпочав окупацію Донбасу, аби тиснути на Україну і домогтися того, щоб вона визнала анексію Криму. Будь-які домовленості про припинення вогню та розведення військ грають на руку Росії, яка демонструє світові, що Україна воює не з нею, а з невизнаними ДНР та ЛНР.

Як раніше повідомляв "Апостроф", у разі провалу переговорів у "нормандському форматі" українська влада розглядає проект будівництва стіни уздовж лінії зіткнення на Донбасі.