RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Не переконує: в Євросоюзі зробили заяву про катастрофу літака МАУ

У Європейській комісії вважають, що версія катастрофи українського літака МАУ в Ірані в результаті попадання ракети іранських засобів ППО не є переконливою.

Про це повідомив представник Єврокомісії в ході брифінгу в Брюсселі.

Дипломат уточнив, що в Євросоюзі планують дочекатися результатів незалежного розслідування і після цього повідомляти про свої висновки. В Єврокомісії сподіваються, що слідство буде незалежним, його проведуть у відповідності з міжнародними правилами, і "всі причетні сторони будуть їх дотримуватися".

На думку українських аналітиків, такі заяви європейських чиновників говорять про те, що вони навмисне займають позицію "стороннього спостерігача" і не планують втручатися.

Як повідомляв "Апостроф", раніше прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо зробив заяву, що у канадської розвідки є дані, що підтверджують версію попадання ракети в український літак в Ірані.

До цього президент США Дональд Трамп заявив, що "не вірить" у версію катастрофи українського літака в Ірані через технічну несправність.

Пізніше офіційний представник уряду Ірану Алі Рабей назвав "брехливими" заяви світових лідерів, що літак МАУ був збитий іранською ракетою.