RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

США оприлюднили документи про стеження за екс-послом в Україні

У п'ятницю, 17 січня, Палата представників Конгресу США оприлюднила нові документи від бізнесмена Льва Парнаса, помічника адвоката Дональда Трампа Руді Джуліані, які підтверджують інформацію про стеження за колишнім послом США в Україні Марі Йованович.

Про це повідомляє CNN.

Серед документів - скріншоти текстових повідомлень із зображенням кандидата в конгресмени від республіканців в Коннектикуті Роберта Гайда. Його повідомлення з телефону, очевидно, стосуються стеження за Йованович.

Схоже, Гайд поділився скриншотами з Парнасом, і таким чином вони опинилися на його телефоні, який він передав в Палату представників.

Знімок з екрану, посланий Гайду з телефону з бельгійським номером, містить офіційну фотографію Йованович. Невідомий з бельгійським номером пише: "Мої контакти перевіряють. Повідомлю вам адресу наступного тижня".

"У неї були відвідувачі", - відзначає бельгійський номер в наступному повідомленні.

Нові документи також показують зв'язок між Парнасом і помічником конгресмена-республіканця з Палати представників Девіна Нуньеса Дереком Харві. З них випливає, що Парнас і Харві влаштовують інтерв'ю з українськими офіційними особами та зустрічі в готелі Trump International в Вашингтоні, в тому числі з Джуліані.

Нові матеріали свідчать про причетність Нуньєса, головного республіканця в Комітеті з розвідки Палати представників, до діяльності Джуліані і його спільників стосовно цькування Йованович і пошуку компромату на політичних суперників президента.

Державний секретар США Майк Помпео вже заявив, що "ніколи не чув про можливе стеження за послом США в Україні Марі Йованович".

"Ми зробимо все можливе, щоб з'ясувати, чи відбувалося щось подібне", - сказав Помпео.

Як раніше повідомляв "Апостроф", комітет з розвідки Палати представників США опублікував листування Льва Парнасу з колишнім українським Генеральним прокурором Юрієм Луценком.