RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Не все так райдужно для Кремля: в ПАРЄ жорстко пройшлися по Росії

У ПАРЄ Росію зобов'язали припинити порушення прав людини в анексованому Криму та припинити втручання у збройний конфлікт на сході України.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на Newssky.com.ua

На зимовій сесії ПАРЄ, яка добігла кінця, Кремль зобов'язали вжити ряд конкретних заходів для вирішення проблем, пов'язаних з порушеннями демократичних прав і свобод людини і верховенства права, як на території тимчасово окупованого Криму, так і по всій Росії.

Резолюція ПАРЄ зобов'язала Москву виконати Мінські домовленості, припинити військове втручання і будь-яку підтримку збройних формувань на сході України. ПАРЄ зобов'язала Кремль зупинити анексію Криму, Південної Осетії і Абхазії, а також зажадала співпраці зі слідством у катастрофі рейсу МН17. Згідно з резолюцією ПАРЄ, Росія повинна перестати перешкоджати виконанню рішень Європейського суду з прав людини і вжити заходів для усунення порушень прав ЛГБТ-спільноти.

І це незважаючи на те, що нещодавно РФ пишалася своїми перемогами у ПАРЄ. Так, 28 січня віце-спікером ПАРЄ був обраний російський пропагандист, заступник голови Держдуми Росії, представник "Єдиної Росії" Петро Толстой, на що бурхливо відреагували в мережі.

Як інформував "Апостроф" раніше, наприкінці січня 2020 року регламентний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи прийняв рішення, що стосуються продовження роботи без режиму санкції делегації Росії.