RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Єрмак їде до Берліна на зустріч щодо Донбасу: переговорник Кремля вже на місці

У п'ятницю, 3 липня, керівник Офісу президента України Андрій Єрмак здійснить робочий візит до Німеччини, де вже знаходиться російський парламентер по Донбасу, заступник глави адміністрації президента РФ Дмитро Козак.

Про поїздку Єрмака в Берлін повідомили на офіційному сайті президента України.

Як уточнили в прес-службі Офісу президента, українську делегацію очолює віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков. Під час робочої поїздки запланована зустріч з політичними радниками лідерів держав - учасників Нормандського формату.

"У рамках зустрічі планується обговорення прогресу в роботі Тристоронньої контактної групи, стану виконання домовленостей грудневого саміту в нормандської форматі в Парижі і перспективи проведення наступної зустрічі лідерів держав "Нормандської четвірки" в Берліні", - сказано в повідомленні.

Як повідомляє з посиланням на посольство РФ в Німеччині агентство Інтерфакс, в Берлін вже прибув заступник глави адміністрації президента РФ Дмитро Козак, який очолює російську сторону на переговорах з врегулювання ситуації на Донбасі.

Джерело в російській делегації повідомило, що "предметом зустрічі представників країн "Нормандської четвірки" стане широке коло питань щодо реалізації Мінських угод, перш за все заходи щодо політичного врегулювання конфлікту".

Як повідомляв "Апостроф", раніше Козак уже відвідував Берлін в середині травня, де обговорював врегулювання на Донбасі з помічником канцлера Німеччини Ангели Меркель