RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Україна озвучила свою позицію щодо війни за Нагірний Карабах: відео

Між Азербайджаном і Вірменією в кінці вересня загострився військовий конфлікт через Нагірний Карабах, МЗС України заявило про підтримку Азербайджану.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Він зазначив, що Україна у своїй зовнішній політиці керується принципом підтримки територіальної цілісності держав, як наслідок, наша країна в цьому збройному конфлікті підтримує Азербайджан.

"Одним із наріжних каменів української зовнішньої політики є підтримка територіальної цілісності держав. Ми послідовно підтримували територіальну цілісність Азербайджану, так само, як Азербайджан підтримував нашу територіальну цілісність в міжнародно визнаних кордонах, і цей принцип залишається для нас абсолютно незмінним", - сказав Кулеба.

Глава МЗС України наголосив, що на даному етапі основним завданням є запобігання подальшого розпалювання конфлікту і припинення кровопролиття.

Також він звернув увагу на небезпеку заморожених конфліктів, які в будь-який момент можуть перейти в гостру фазу.

"Нинішня ситуація красномовно свідчить, що будь-який заморожений Конфлікт - не заморожений, в будь-який момент він може вибухнути. Це осередки нестабільності в Європі, і міжнародне співтовариство повинне не забувати про них, "поки не стріляють", і системно докладати зусиль для врегулювання", - резюмував Кулеба.

Як повідомляв "Апостроф", Азербайджан показав кадри артилерійських ударів по вірменських позиціях в Карабасі і заявив про знищення ЗРК С-300 ВС Вірменії.