RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Проекти з будівництва бойових кораблів: про що домовилися під час візиту Зеленського в Туреччину

Під час візиту президента України Володимира Зеленського в Туреччину, в п'ятницю, 16 жовтня, було підписано Меморандум про наміри між Міністерством оборони України та Державним агентством з питань оборонної промисловості Турецької Республіки про проекти в оборонно-промисловій галузі.

Про це повідомляється на сайті глави держави.

"Меморандум зазначає прагнення України і Туреччини розвивати свої оборонно-промислові програми і зміцнювати оборонні спроможності, а також встановити взаємовигідне довгострокове співробітництво на основі взаємоповаги і врахування інтересів один одного. У документі визначаються наміри сторін розпочати і імплементувати спільні проекти з будівництва бойових кораблів, БПЛА та всіх видів турбінних двигунів", - відзначили в прес-службі президента.

Також Міністр оборони України Андрій Таран і міністр національної оборони Турецької Республіки Хулуси Акар підписали Рамкову військову угоду між Кабінетом Міністрів України та урядом Турецької Республіки.

Угода укладається з метою створення правових основ для розширення і поглиблення чинного українського-турецького співробітництва в сфері оборони, а також визначає порядок такого співробітництва.

"Ми маємо спільну точку зору і про подальшу співпрацю в сфері безпеки і оборони, зокрема безпеки на Чорному морі і реалізації євроатлантичного курсу України. ... Саме співпраця в сфері оборонної промисловості є визначальною для розвитку нашого стратегічного партнерства", - сказав Володимир Зеленський після підписання двосторонніх документів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в рамках візиту Володимира Зеленського в Велику Британію, був підписаний Меморандум про посилення співпраці в оборонній галузі між нашими країнами.