RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Зеленський зустрівся зі Вселенським патріархом і запросив його до Києва: фото

Під час робочого візиту до Туреччини президент України Володимир Зеленський та його дружина Олена зустрілися в Стамбулі зі Вселенським патріархом Варфоломієм.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Патріарх зазначив, що задоволений тим, що в Україні поступово настає мир. Президент в свою чергу подякував Варфоломію за беззастережну особисту підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

"Вдячний за все, що ви зробили і робите для України. Для нас важлива така підтримка на шляху до миру. Україна - тепла і привітна. Ми всі будемо дуже раді вашому приїзду, це буде дуже важливий візит для України", - зазначив Зеленський.

Патріарх відповів, що буде радий відвідати Україну після спаду епідемії коронавірусу. В такому випадку візит може бути приурочений до 30-ї річниці незалежності України.

Під час зустрічі віч-на-віч Зеленський і патріарх детально обговорили ситуацію на Донбасі.

"Хоч і складно, але є кроки вперед. До вашого приїзду у нас буде можливість просунутися на шляху до миру. І головне - про полонених: на Донбасі, в Криму і в Росії - дуже хочеться, щоб вони повернулися додому", - підкреслив президент .

В ході зустрічі Варфоломій вручив пам'ятні подарунки президентському подружжю.

Як повідомляв "Апостроф", перша зустріч Зеленського з Варфоломієм відбулася в серпні 2019 року. Тоді ж з'явилася інформація, що представники патріарха і України готували спільну декларацію, яка закликала до єдності церков України.