RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Путін обговорив з лідерами Німеччини та Франції ситуацію на Донбасі: подробиці переговорів

У вівторок, 30 березня, відбулася відеоконференція канцлера Німеччини Ангели Меркель з президентами Росії і Франції Володимиром Путіним і Еммануелем Макроном, на якій, зокрема, обговорювалася ситуація на Донбасі.

Про це повідомили на офіційному сайті уряду ФРН.

Як сказано в повідомленні, питання врегулювання конфлікту на сході України обговорювалося поряд з іншими актуальними питаннями міжнародної політики, серед яких - пандемія коронавірусу, ситуація в Білорусі, гуманітарна катастрофа в Сирії, атомна програма Ірану і отруєння російського опозиціонера Олександра Навального.

На офіційному сайті Кремля уточнили, що під час цієї розмови російський президент звинуватив у загостренні військового конфлікту на Донбасі України, яка, нібито, відмовилася "від виконання узгоджених в липні 2020 року в Контактної групи" Додаткових заходів щодо посилення режиму припинення вогню ". Путін також наполягав на тому, щоб Київ налагодив прямий діалог із представниками Донецька і Луганська та "врегулював правові аспекти особливого статусу Донбасу".

Тим часом в прес-службі німецького уряду відзначили, що канцлер Німеччини і президент Франції закликали з цього приводу "провести переговори в нормандському форматі (ймовірно, за участю президента Зеленського, - "Апостроф") для реалізації Мінських домовленостей".

Нагадаємо, що прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков пояснив, що президент України Володимир Зеленський не був запрошений для участі у відеоконференції, оскільки питання Донбасу не єдина тема розмови. "Там багато питань й інших для обговорення. Це не" нормандська четвірка ", - зазначив він.

Читайте також матеріал "Апострофа": Ескалації на Донбасі: чи хочуть росіяни війни.