RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Україна готує санкції проти 10 пропагандистів РФ: що їх чекає

В українському уряді мають намір у триденний термін винести на розгляд Ради національної безпеки і оборони пропозицію про введення санкції за поширення пропаганди щодо 6 фізичних та 10 юридичних осіб.

Про це в середу, 9 червня, повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Як сказано в повідомленні, персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи збираються ввести "стосовно фізичних і юридичних осіб, причетних до розповсюдження продукції та інформаційного контенту, спрямованих на виправдання збройної агресії РФ проти України і тимчасової окупації РФ частини території України, популяризацію і пропаганду діяльності органів окупаційних адміністрацій РФ ".

Санкції планують застосувати на три роки. Під їх дією виявляться 6 фізичних та 10 юридичних осіб, які зареєстровані в восьми країнах світу.

Обмеження передбачають блокування користування майном на території України, унеможливлюють здійснення транзиту ресурсів, польотів і перевезень по території України, виведення капіталів за межі території України.

Крім того, цими заходами буде зупинено виконання економічних і фінансових зобов'язань, припинено надання телекомунікаційних послуг та заблоковано можливість використання телекомунікаційних мереж загального користування. Також санкції унеможливлять передачу технологій, прав на об'єкти права інтелектуальної власності, використання відповідних інтернет-ресурсів на території України.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Україні було застосовано санкції проти нардепа Верховної Ради від "Опозиційною платформи - За життя" Тараса Козака терміном на п'ять років і телеканалів Віктора Медведчука "112 Україна", NewsOne і ZIK, після чого вони були заблоковані.