RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Зеленський відповів Путіну на звинувачення у "зовнішньому управлінні" і назвав умову зустрічі з ним

Президент Володимир Зеленський прокоментував заяву президента РФ Володимира Путіна, що Україна нібито знаходиться під "зовнішнім управлінням" Заходу, і назвав умову зустрічі з російським президентом.

Про це він сказав в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Зрозуміло, що тези про таке "зовнішнє управління" - чисто пропагандистська мантра для внутрішнього споживача в самій Росії. Тому що в реальному світі всі питання по Україні вирішуються виключно в Україні і українською державою, а точно не в будь-який сусідній країні і точно не "тіньовими посередниками", які зараз перебувають під домашнім арештом або в розшуку", - заявив Зеленський.

Він підкреслив, що готовий зустрітися з Путіним.

"Якщо його дійсно цікавить вирішення низки кризових питань, які об'єктивно існують у двосторонніх відносинах України та Росії. У будь-якому випадку, підготовка до цього непростого матчу триває", - сказав Зеленський.

Він також відповів, що його не бентежить фраза Путіна про те, що немає сенсу говорити із Зеленським, "якщо все вирішується в Вашингтоні".

"Я ніколи не живу в стереотипах. Це виглядає так, якби я, наприклад, сказав: "а навіщо росіянам вибори, пряма демократія, якщо все вирішується виключно в Кремлі?", - сказав Зеленський.

Як повідомляв "Апостроф", раніше МЗС України відповів на заяву Путіна про те, що українці і росіяни - братські народи.