RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Зустріч Зеленського з Байденом: в ОПУ розкрили нові деталі програми візиту в США

Представники ОПУ розкрили нові деталі візиту Володимира Зеленського в Сполучені Штати Америки. Крім головної зустрічі з американським лідером Джозефом Байденом, яка запланована на 1 вересня, український гарант відвідає безліч церемоніальних заходів і підпише ряд важливих договорів.

Зокрема, про це повідомив в ефірі телеканалу "Україна 24" прес-секретар президента України Сергій Никифоров.

За його словами, Зеленський відвідає Міністерство енергетики США, зробить спільну з американськими партнерами заяву з приводу стратегічного партнерства між Україною та Штатами. При цьому, за словами Никифорова, Зеленський підпише з Пентагоном важливу оборонну угоду.

"Далі буде Світовий банк, буде також багато, скажімо так, церемоніальних заходів. Це і вшанування пам'яті жертв Голодомору, презентація аудіогіда в садибі Джорджа Вашингтона. Буде навіть НАСА, підписання угоди про співпрацю між державним космічним агентством і НАСА", - заявив прес- секретар Зеленського і додав, що зараз всіх деталей він розголошувати ще не може.

Головна зустріч лідерів двох країн відбудеться вже завтра, 1 вересня.

"Буде зустріч в розширеному форматі та віч-на-віч. Питання порядку денного - ті ж, що і в світовому порядку денному, це і Афганістан, і безпека, і" Північний потік ", оборонне співробітництво, російська агресія, ситуація в Європі, кібербезпека ", - перерахував Никифоров.

Раніше ми вже повідомляли, що перед візитом до Байдена Зеленський зустрінеться з міністром оборони США: про що говоритимуть.