RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

$ 277 млрд і 80 проектів: Зеленський показав американцям масштабний план трансформації України

В рамках робочого візиту до США президент України Володимир Зеленський презентував План трансформації України на найближчі 5-10 років.

Про це повідомили на офіційному сайті президента України.

Презентація відбулася в будівлі Національної бібліотеки Фреда Сміта з вивчення спадщини Джорджа Вашингтона. Президент виступив перед безліччю експертів з провідних аналітичних центрів США, а також перед журналістами.

При цьому Зеленський зазначив, що цей його робочий візит унікальний, так як відбувається в незвичайний час - час великих викликів і можливостей для України.

Також Зеленський додав, що протягом 30-ти років незалежності Україна втратила катастрофічно багато через те, що його попередники постійно відкладали зміни "на завтра".

"Всі ці зміни відбуваються в умовах війни. Безпека залишається ключовим викликом для України. А повне відновлення суверенітету і територіальної цілісності України є ключовою метою", - сказав президент.

При цьому він додав, що Україна все ж рухається вперед і зробила на цьому шляху вже не мало, враховуючи те, що вже майже 8 років перебуває в умовах постійного збройного конфлікту.

Однак Україні потрібно ще через багато пройти на шляху до свого тріумфу.

"Ми маємо чітке бачення, якою має стати Україна через п'ять-десять років. Це амбітний план трансформації нашої держави. Більше справедливості, більше можливостей - будуємо успішну і стійку Україну", - заявив Зеленський.

Презентований документ називається A Greater Justice and Opportunity - Building Prosperous and Resilient Ukraine. В ньому чітко визначені всі амбітні цілі України на найближче майбутнє. Загальна кількість проектів в цьому плані - приблизно 80. На їх реалізацію повинно бути виділено 277 мільярдів доларів.

Раніше ми також повідомляли, що Зеленський у Вашингтоні зупинився в п'ятизірковому готелі: як виглядає президентський люкс, фото.