RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Зустріч Нормандської четвірки: у Зеленського назвали мінімум, який готові обговорити

Український лідер Володимир Зеленський висловив бажання провести зустріч в нормандському форматі. При цьому він сподівається, що коли вона відбудеться, то приведе до якогось конкретного результату.

Про це повідомив на телеканалі "Дім" преccекретар президента Сергій Никифоров.

При цьому Никифоров зазначив, що питання проведення нормандського саміту ще не вирішувалося на рівні лідерів країн-учасників. Але якщо зустріч відбудеться, то її потрібно буде використати максимально для того, щоб був досягнутий якийсь конкретний і вагомий результат.

"Як мінімум, обмін полоненими або, як правильно говорити, утримуваними особами. Так що чекаємо. У цьому форматі є постійний контакт між сторонами, якісь переговори тривають. Чекаємо, що можуть бути якісь конкретні домовленості, щоб їх потім своєю присутністю на вищому рівні підтвердили лідери Нормандської четвірки", - заявив Никифоров.

Також він додав, що зараз питання проведення чергового нормандського саміту вирішується переважно на рівні радників і дипломатичних відомств.

"Поки не почне готуватися до цього саміту президент, це чисто технічно не моя інформація, тому що все ж таки я працюю в Офісі президента, а не в Міністерстві закордонних справ. Тому не можу вам поки відповісти", - додав Никифоров.

Раніше ми також повідомляли про те, що Кучма прокоментував можливу зустріч Путіна і Зеленського: хоча б кілька питань розглянути.