RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Путіна темнять з датою зустрічі "Нормандської четвірки", але пояснили, від чого вона буде залежати

З огляду на телефонну розмову Меркель і Макрона з Путіним, є висока ймовірність того, що в Кремлі зараз очікують на зустріч глав МЗС країн нормандської четвірки і активно готуються до неї. Завдяки їй можна буде визначитися з подальшим вектором підготовки зустрічі лідерів країн нормандського формату - України, Німеччини, Франції та Росії.

Про це повідомив журналістам у вівторок голова прес-служби Володимира Путіна Дмитро Пєсков, - передає РІА "Новости".

"Зараз з високим ступенем ймовірності нам потрібно буде чекати на зустріч міністрів закордонних справ, а вже за підсумками цієї зустрічі ми з вами побачимо можливі контури евентуального саміту нормандської четвірки", - відповів Пєсков на запитання журналіста про те, наскільки ймовірним є проведення "нормандського саміту" в найближчому майбутньому, враховуючи вчорашню телефонну розмову Володимира Путіна з канцлером ФРН Ангелою Меркель і президентом Франції Еммануелем Макроном.

За словами Пєскова, підсумком цієї розмови стали усні домовленості про активізацію роботи в напрямку підготовки "нормандської" зустрічі.

"Ви знаєте, що вчора була телефонна розмова, Путін говорив з Меркель і Макрона, вони домовилися активізувати роботу в плані підготовки до зустрічі. Вони домовилися провести консультації в рамках нормандської четвірки на рівні міністрів закордонних справ. Потрібно буде ще узгодити час. Тому робота ведеться" , - підкреслив Пєсков.

Раніше ми також повідомляли про те, що в Кремлі назвали "заборонену" тему переговорів Зеленського і Путіна.