RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Російська загроза на кордоні: Туреччина простягла руку допомоги Україні

Згідно з повідомленнями в ЗМІ, на кордоні з Україною накопичилося близько 100 тисяч російських солдатів. Багато країн зараз дуже стурбовані цією ситуацією. У НАТО також стривожені. У зв'язку із цим Туреччина пропонує свою "руку допомоги". За словами турецького лідера Реджепа Тайіпа Ердогана, він готовий виступити у ролі посередника у переговорах Києва та Москви.

Про це Ердоган заявив в інтерв'ю виданню NTV.

За словами президента Туреччини, у нього та його країни зараз склалися добрі відносини як з Росією, так і з Україною. У зв'язку з цим Ердоган переконаний, що він міг би виконати роль посередника в цих переговорах задля забезпечення миру в регіоні.

"Наша позиція тут зрозуміла. Ми за миролюбність у регіоні, особливо за підхід, пов'язаний із кримськими турками. Ми багато разів обговорювали та обговорюємо такі питання з дружньою Росією, особливо з паном Путіним. Ми сподіваємося, що цей регіон не стане регіоном, де панує війна. Нехай цей регіон піде у майбутнє як регіон, де панує мир. Ми бажаємо, щоб ставлення до цього питання розвивалося у позитивному напрямку. З цього приводу буде посередництво, ми обговоримо це питання з ними, ми хотіли б брати участь у вирішенні цього питання, розвиваючи ці переговори як з Україною, так і з Путіним", - заявив турецький лідер.

Раніше ми також повідомляли про те, що США готові реагувати на всі варіанти нарощування військ РФ на кордоні України.