RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

США попередили Україну: Росія готує військову операцію за сценарієм 2014 року

США стурбовані активністю російських військ біля державних кордонів України. Тому Вашингтон попереджає Київ про те, що РФ може готувати військову операцію на кшталт 2014 року.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен у ході прес-конференції за підсумками дводенної зустрічі глав МЗС країн НАТО у Ризі, передає Укрінформ.

"Ми глибоко стурбовані ознаками того, що Росія має плани агресивних дій проти України, докладає зусиль, щоб дестабілізувати країну зсередини, а також готує широкомасштабну військову операцію. Ми бачили цей сценарій раніше, у 2014 році, коли Росія вторглася в Україну", – сказав керівник Держдепартаменту.

Блінкен зазначає, що Росія посилює свої військові угруповання на кордоні з Україною так само, як перед нападом на Україну 2014 року. При цьому Москва також активно проводить дезінформаційну кампанію у ЗМІ, яка має на меті дискредитувати Україну, і виставити її агресором в очах у світової спільноти.

Дипломат стверджує, що за останні тижні активність дезінформаційної кампанії Кремля в соцмережах зросла більш, аніж удесятеро. Вона вже майже досягла показників 2014 року і може завершитись повноцінною військовою кампанією проти України.

"Ми не знаємо, чи прийняв президент Путін рішення про вторгнення. Але ми дійсно знаємо, що він розгорнув здатність зробити це в короткий час, якщо він так вирішить. Тому, незважаючи на невпевненість щодо намірів і часу, ми повинні бути готові до всіх можливих варіантів надзвичайних подій і маємо зробити все, щоб Росія змінила свій курс”, - наголосив Блінкен.

Раніше ми також повідомляли про те, що Росія почала "зимові навчання" і стягнула до кордонів України ще більше військових.