RU  UA

​Великої війни не буде: Бутусов пояснив, чому Росія не піде на повномасштабне вторгнення

Політика президента Росія Володимира Путіна полягає в тому, що він намагається не робити відверто непопулярних рішень, одне з яких - мобілізація населення для ведення повномасштабних бойових дій.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів журналіст Юрій Бутусов.

“Великої війни не буде, оскільки політичні умови не передбачають такого формату. Сама політична рамка не передбачає такого формату, але звичайно те, що ми розуміємо, як "велика війна", тобто навала на всю територію України, бажання її повністю окупувати - все це у військовій формі, у силовій формі не може бути виконано”, – вважає Бутусов.

За його словами, Росія проводить стратегію локальної війни обмеженими силами.

“Якщо ми подивимось напрями російської військової реформи, яка започаткована у 2015 році все це спрямовано на підвищення боєздатності армії, якраз для умов локальної війни. Не для масової мобілізації", – зауважив журналіст.

Він підкреслив, що Росія буде намагатися застосовувати військову силу для того, щоб продовжувати ескалацію конфлікту на Донбасі.

Нагадаємо, завдяки недавній онлайн-конференції між президентом США Джо Байденом та президентом Росії Володимиром Путіним напруження щодо можливого російського вторгнення в Україну дещо зменшилося.