RU  UA

Спочатку захищатимуть "своїх": український генерал розповів, де чекати на атаки російських військ

Російська Федерація може атакувати українську територію з усіх сторін. Військові фахівці України розповіли, до яких кроків вдасться російська влада для нападу.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV повідомив генерал-лейтенант, ексзаступник голови Генштабу Збройних сил України Ігор Романенко.

Український генерал зазначив, що за планами, Росія готує наступ з усіх сторін, включно розглядається Придністров’я.

"Яким чином це для них буде з Придністров’ям - це для них непроста ситуація. Але для того, щоб легітимізувати цей напад - casus belli (ред. - формальний привід для оголошення війни) використовувати, тобто причину", - зазначив він.

Ігор Романенко зауважив, що для атаки легше за все для них буде застосування обстрілу на тимчасово окупованих територіях: інфраструктури чи інших цивільних об'єктів, де мешкають вже не просто російськомовні, а громадяни Росії, яких нібито треба захищати.

"Для атаки легше за все для них буде застосування обстрілу в ОРДЛО, інфраструктури, цивільних структур і таке інше. А в подальшому і тих міст чи тих районів, де в ОРДЛО мешкають вже не просто російськомовні, а там громадяни Росії, яких треба захищати від фашистських "укропів"... Тобто використати цей підхід - стратегія Путіна step by step. Тобто будуть робити аналіз військовий, де, що, як складається. І застосовувати там, де з їхньої точки зору найбільш ефективно. І там концентрувати свої зусилля. І нарощувати свої зусилля на цих напрямках", - наголосив колишній високопосадовець Генштабу.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Росія не може гарантувати, що не розмістить наступальне озброєння на території України, заявив речник президента РФ Дмитро Пєсков.