RU  UA

"​Все залежить від Путіна": розвідник оцінив ймовірність війни з Росією

Президент Російської Федерації Володимир Путін і надалі буде загострювати ситуацію на кордоні з Україною та ЄС, але на вторгнення не наважиться. Проте Україні слід готуватися до найгіршого сценарію розвитку подій.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів колишній начальник розвідки 92-ї бригади, полковник у запасі Петро Недзельський.

“Зброю до кордонів підводять, але все рівно цього останнього кроку не буде. Путін чудово розуміє, що Захід зацікавлений, щоб війни не було. В нього є ядерна зброя, і він цим шантажує. Він загнаний в кут кіт, який перетворюється на лева. І це є дуже небезпечним. Він не буде йти на поступки. А Захід не почне ніяких бойових дій, оскільки це може спровокувати Третю (світову- ред.) війну, термоядерну. І це буде катастрофа для людства”, – вважає Недзельський.

За його словами, вірогідність початку війни залежить напряму від того, що “відбувається в голові у Путіна”.

“Ніяких об’єктивних підстав для війни я не бачу. Тільки суб’єктивний фактор. От як прийде у голову цьому божевільному підполковнику КГБ, так воно і буде", — вважає Недзельський.

Нагадаємо, Росія продовжує порушувати Мінські домовленості, щодо збройних формувань РФ на окупованих територіях і знову підтягнула до передової танки та артилерію.