RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Мінінфраструктури залучає Францію до партнерських проєктів в українському "Великому будівництві"

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков і перша віцепрем'єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко на зустрічі в Парижі обговорили з міністром економіки, фінансів та реконструкції Франції Бруно Ле Мером питання залучення французької сторони до інфраструктурних проєктів в Україні.

Про це Кубраков повідомив у Facebook.

Пріоритети Міністерства інфраструктури України – оновлення парку вантажних електричних локомотивів для "Укрзалізниці", участь французьких будівельних компаній в проєктах концесії доріг та формування флоту для Національного авіаперевізника.

Кожен із цих проєктів втілюється в Україні у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

"Ми бачимо готовність наших французьких колег будувати стратегічні партнерські проєкти, які передбачають не просто закупівлю товарів чи послуг, а також довгострокове пільгове фінансування, промислову співпрацю та високий відсоток локалізації виробництва", - розповів Кубраков.

Своєю чергою, перша віцепрем'єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко, яка також бере участь в переговорах, повідомила, що серед обговорюваних питань – залучення фінансових гарантій або прямого кредиту від уряду Франції, співпраця між Енергоатомом та EDF, спільні програми з Airbus, а також консультації щодо проведення Всесвітньої виставки EXPO-2030 в Україні.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомляв, що глобальне оновлення Укрзалізниці, а також розбудова авіагалузі включені до президентської програми.