RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Дипломат попередила Захід: Путін в Україні не зупиниться

Російська Федерація не зупиниться на Україні у разі наступу. РФ зазіхнула на демократію, а відтак - жодна країна від таких дій не застрахована.

Про це заявила CBS News український посол у Сполучених Штатах Оксана Маркарова.

За її словами, ключовим є те, що причина нападу - не в намірі загарбати Україну, а в тому, що ми обрали курс на демократію, а також маємо євроатлантичні та європейські прагнення. Тому Росія не обмежиться тільки Україною. Відтак - в інтересах Європи та всього демократичного світу - стати на допомогу та довести, що міжнародне верховенство права працює.

"Відтак це наступ на демократію, і я вважаю, що ніхто не застрахований, якщо на Україну вчинять напад... якщо Росія й надалі продовжить наступ на Україну, вона, звісно, не зупиниться на Україні", - зазначила вона.

Також посол спростувала інформацію про нібито напругу у відносинах між адміністрацією президента США та керівництвом України.

"Немає тертя... Ми можемо провести деякі дискусії, і ми можемо мати різні думки, але Сполучені Штати є нашим стратегічним партнером і, я навіть сказала б, стратегічним другом номер один. Наші стосунки, особливо за останній рік, були на найвищому рівні, я сказала б, за 30 років", - додала Маркарова.

Як писав раніше "Апостроф", Сполучені Штати розглядають наймасштабніші стримуючі фактори проти Російської Федерації на випадок нової агресії щодо України. Заходи матимуть економічні наслідки для російського керівництва та народу.