RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Європа готова до припинення постачання газу з Росії: чим замінять "блакитне" паливо з РФ

Європейський Союз не виключає можливості істотного скорочення або навіть повного припинення поставок газу з Російської Федерації.

Про це повідомив верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ Жозепп Боррель, передає "РБК-Україна".

За словами Борреля, ЄС підтримує Україну та розглядає безліч варіантів можливої відповіді на російську агресію. Водночас у Євросоюзі вже готуються до можливого суттєвого скорочення постачання "блакитного палива" Російською Федерацією, або навіть повного припинення.

За словами Борреля, якщо дипломатія зазнає невдачі, Євросоюз буде до цього готовий. На даний момент розглядаються усі можливі варіанти. Боррель вважає, що якщо Росія припинить поставки газу, ЄС зможе компенсувати це більш активним співробітництвом із такими партнерами, як США, Катар та Азербайджан.

Також Боррель вкотре нагадав про дуже болючі для РФ санкції, які запровадять у разі нападу на Україну. Вони завдадуть істотних збитків економіці та фінансовій системі Російської Федерації.

"Європейський Союз не відмовиться від своєї підтримки суверенітету України, її територіальної цілісності та її права на самовизначення. Україна – наш партнер та сусід: її безпека – це наша безпека", – йдеться у заяві Борреля.

Раніше ми також повідомляли про те, як якийсь час тому голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель відвідав Донбас.