RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У Міноборони оцінили ймовірність окупації Харкова російськими військами

Міністерство оборони України оцінило ймовірність окупації Харкова Російською Федерацією, про що деякий час тому говорив президент України Володимир Зеленський.

Такий варіант розвитку події обговорив в інтерв'ю виданню "Лівий Берег" голова Міноборони України Олексій Рєзніков.

Так, якийсь час тому президент Зеленський говорив про можливість оккупації військами РФ Харкова. Журналістка "Лівого Берега" Соня Кошкіна запитала Резнікова, наскільки високою є ймовірність такого сценарію розвитку ескалації відносин між Києвом і Москвою.

Рєзніков запевнив, що такої ймовірності зараз немає взагалі.

При цьому він додав, що Москва обробляє різні варіанти та сценарії вторгнення на територію України, але про взяття Харкова мова не йде. За його словами, якщо Путін таки віддасть наказ про введення військ, напад можна буде очікувати з півдня, з моря або зі сходу.

"Вони точно опрацьовують різні плани вторгнення у разі ухвалення відповідного політичного рішення. Тому є ймовірність атаки з півдня, з моря та зі сходу. Скажу більше, з ОРДЛО також існує можливість. Плани розробляються різні. Але я свідомо розумію, що такої ймовірності на сьогодні немає", - заявив Резніков.

Водночас Рєзніков підкреслив, що пряме вторгнення в Україну призведе до цілої низки серйозних втрат для РФ. Причому йдеться не лише про втрату техніки та людей, а й про економічні та політичні втрати.

"Пряме вторгнення потягне за собою для Російської Федерації великий, серйозний ряд втрат. Не тільки людського характеру, втрат економічних, політичних, з точки зору міжнародного впливу. Подивіться на показники курсу валют у Росії, скільки коштує рубль стосовно долара. Подивіться, як котируються цінні папери або запозичення РФ останні два-три тижні. Ви побачите, що вони відлітають у прірву", - резюмував міністр оборони.

Раніше ми також повідомляли про те, що США можуть намір роздмухувати загрозу вторгнення в Україну.