RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Прем'єр Британії Джонсон прибув до України: яка програма візиту

У вівторок, 1 лютого, до України з офіційним візитом прибув прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон. У його розкладі заплановано зустріч із президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє телеканал Sky News.

APD. Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон прибув до Маріїнського палацу, де його зустрів президент України Володимир Зеленський.

Програма візиту глави уряду Великобританії включає зустріч із президентом України, на якій обговорюватиметься агресивна поведінка Москви.

Також планується оголосити про виділення нашій країні допомоги у розмірі 118 млн доларів.

Після відвідування України Борис Джонсон планує провести телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним та закликати його до зниження напруженості навколо України.

У Києві також очікували, що разом з прем'єр-міністром в Україну прибуде міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс, яка разом з українським та польським колегами збиралася оголосити про створення альянсу між трьома державами. Її візит до Києва зірвав позитивний COVID-тест, що змусив її самоізолюватись.

Раніше ми писали, що на тлі посилення загрози російського військового вторгнення в Україну від США та Великобританії було отримано значну військову допомогу, обсяг якої на сьогодні став більшим, ніж будь-коли з 2014 року.