RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

Пропозиції РФ щодо "гарантій безпеки": El Pais опублікувало відповідь США та НАТО

У Мережі з'явилися повні відповіді Сполучених Штатів Америки та НАТО на пропозиції Росії щодо т.зв. "гарантій безпеки".

Про це повідомляє іспанська газета El Pais.

У документах йдеться про те, що США готові обговорювати з Росією взаємні зобов'язання за умови деескалації ситуації на російсько-українському кордоні. Проте відмовлятися від принципу "відчинених дверей" до членства України в Організації Північноатлантичного договору (НАТО) ніхто не буде.

1
1 / 1
2
1 / 1
3
1 / 1
4
1 / 1
5
1 / 1
6
1 / 1
7
1 / 1
8
1 / 1
9
1 / 1

Також у документі йдеться про те, що Вашингтон готовий обговорювати із Москвою т.зв. "концепцію неподільності", яка була схвалена на саміті ОБСЄ у Казахстані ще у 2010 році. Там йшлося про те, що ймовірний вступ України до НАТО може вплинути на безпеку Росії.

У свою чергу, Штати не поділяють позицію Кремля щодо цього питання, але готові до обговорення різних інтерпретацій на цю тему. Також США готові до переговорів з Росією щодо "взаємних умов транспарентності та взаємних зобов'язань" щодо нерозміщення наступальних ракетних комплексів на території України.

Для цього Вашингтон та Київ проведуть консультації після зняття напруги на кордоні України та Росії. Крім того, США готові обговорювати з Росією питання нерозміщення ядерної зброї в Євросоюзі, крилатих ракет "Томагавк" у Польщі та Румунії, а також контролю за озброєннями у сфері ракет малої та середньої дальності.

Раніше у Пентагоні заявляють, що Сполучені Штати розглядають наймасштабніші стримуючі фактори проти Російської Федерації на випадок нової агресії щодо України. Заходи матимуть економічні наслідки для російського керівництва та народу.