RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Макрон переговорив із Байденом: вирішували, як стримати агресію Росії

У неділю, 6 лютого, президент Франції Еммануель Макрон провів розмову з президентом Сполучених Штатів Джо Байденом. Переговори відбулися перед поїздкою французького лідера в Росію та Україну для зустрічі з президентами цих країн з метою налагодження російсько-українського конфлікту.

Інформація про це оприлюднена на сайті Адміністрації президента США.

Зазначається, що керівники країн обговорили поточні дипломатичні зусилля, а також зусилля стримування у відповідь на продовження нарощування Росією військ на українських кордонах. Сторони підтвердили підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, зауважили у Білому Домі.

"Вони погодилися, що їхні команди залишатимуться на зв’язку та продовжуватимуть консультації з нашими союзниками та партнерами, зокрема з Україною", - йдеться у повідомленні.

Варто нагадати, що 3 лютого президент Франції провів телефонні переговори з президентом РФ та президентом України, де йшлося про ситуацію на Донбасі, активізацію роботи "нормандського формату" для врегулювання конфлікту дипломатичним шляхом, а також так звані "гарантії безпеки", запропоновані Росією.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російські офіцери поставили Путіну ультиматум: піти у відставку та не загрожувати війною Україні.