RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Росія ховає свою військову техніку в Білорусі: карта та нові дані щодо розміщення військ

Російських військовослужбовців, які нині дислокуються на території Білорусі поблизу кордонів України, може бути набагато більше, ніж про це повідомляють іноземні ЗМІ.

Про це повідомляє білоруська редакція "Радіо Свобода".

Мешканці міста Речиця Гомельського району повідомляють, що у них у місті є старий гідролізний завод – кілька років тому він збанкрутував. На даний момент підприємство занедбане і не працює – за словами місцевих жителів, на його території нещодавно було помічено російських військових.

Також наголошується, що нещодавно на територію заводу пригнали військову техніку – периметр повністю оточений російськими військовослужбовцями. Сам завод розташований за кілька кілометрів від центру міста - за часів СРСР на ньому випускали мікросхеми для військової техніки.

Крім того, повідомлення про зосередження військ Росії біля кордонів України з'явилися у Лоєвському районі, що на південно-східній частині Гомельської області. Так, лісники у цій місцевості повідомляють, що приходити розписки про те, що їм не можна розмовляти з військовими, які перебувають у лісах у районі села Дімамерки.

Відстань від нього до кордону з Україною лише кілька кілометрів; до Чернігова – близько 25 кілометрів. Водночас наголошується, що Лоєвський район, як і Речиця, жодного разу не згадувався як місце спільних навчань російських та білоруських військ.

Також у мережі з'явилися карти офіційного та реального розташування російських військ на території Білорусі станом на 7 лютого.

Фото: Радые Свабода

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у мережі з'явилися супутникові знімки російського військового табору під містом Речиця Гомельської області Білорусі, куди Росія перекинула штурмовики.