RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Зеленський підколов Лукашенко: одна людина з Білорусі

У вівторок, 8 лютого, Президент України Володимир Зеленський відповів нелегітимному лідеру Білорусі Олександру Лукашенку на загрози припинення постачання нашій країні пально-мастильних матеріалів у разі повномасштабних військових дій між Росією та Україною.

Володимир Зеленський зробив це на спільній пресконференції з Еммануелем Макроном, яку транслював "Апостроф".

"Нещодавно одна людина з Білорусі заявила, що якщо буде ескалація з боку РФ, то вони одразу припинять постачання енергоресурсів. Як ми повинні на це реагувати? Як я відреагував попросив надати мені статистику товарообігу між Україною та Білоруссю: 1,5 млрд експортує Україна, 4,5 млрд Білорусь до України", – сказав Зеленський.

Він зазначив, що наша країна у відповідь може припинити постачання енергоресурсів.

"Якщо країни починають обмежувати торгівлю – хто від цього страждає? Якщо є бажання у кам'яний вік перейти – можемо зробити так: щось заборонить Україна, щось заборонить Білорусь", – додав український лідер.

Нагадаємо, в інтерв'ю російському пропагандисту Володимиру Соловйову самопроголошений президент Білорусі заявив, що частину паливно-мастильних матеріалів в Україну постачає Білорусь, а частину Росія, і якщо допустити можливість початку військових дій, то на цих нафтопродуктах в Україні "один день їздитимуть".

"До кордону, може, доїдуть, а далі що? Вони з коліс працюють, ми це добре знаємо. Тому я не дарма вам кинув фразу: слухайте, воювати, отже воювати", - сказав він.

Також “Апостроф” публікував заяву Лукашенка про те, що Україна протягом 15 років може стати членом Союзної держави, якщо Білорусь та Росія "не нароблять помилок".