RU  UA

​Полісся та Північна Федерація проти Дніпровії: у Білорусі стартують масштабні військові навчання

Військові Білорусі спільно з Росією проведуть навчання “Союзна рішучість”, активна фаза почнеться вже завтра, 10 лютого. Поблизу українського кордону вже зафіксовано понад 20 тисяч військових. За легендою маневрів, "Республіка Полісся" та "Північна Федерація" будуть воювати проти "Республіки Дніпровія".

Подробиці у сюжеті Апостроф Live на Апостроф TV.

Штурмовики, зенітно-ракетні комплекси, тактичні ракетні комплекси “Іскандер”, реактивні системи залпового вогню, понад 20 тисяч військових - все це за 50 кілометрів від українського кордону. Білорусь приймає спільні з Росією військові навчання “Союзна рішучість”. В район Єльська, Речиці та Лунінця прибув начальник Генштабу Збройних сил РФ Валерій Герасимов. Він контролюватиме готовність російських військових до участі у навчаннях.

Активна фаза маневрів пройде з 10 до 20 лютого. На першому етапі, до 9 лютого, союзники виконали передислокацію і створили угрупування військ на території Білорусі. Така військова активність вже викликала занепокоєння в українців та союзників. Військові експерти кажуть, росіяни в Білорусі будуть відпрацьовувати війну проти України.

За легендою, "Республіка Полісся" та "Північна Федерація" воюватимуть проти "Республіки Дніпровія". Головною причиною загострення буде бажання "західних" дестабілізувати ситуацію в "Республіці Полісся". Вони ввели свої війська до "Дніпровії" в рамках миротворчої операції і спровокували Союзну державу на збройний конфлікт. Завдання збройного угруповання Союзної держави – знищити армію "Дніпровії". Схожий план вже було реалізовано у реальному житті 2008 року в Грузії.

По закінчення навчань почнеться підготовка до нових - “Щит-2023”. Ці маневри вже відбудуться на території Росії.