RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

"Нормандські" переговори у Берліні затяглися на шість годин: що відомо

Переговори в "нормандському" форматі в Берліні вже тривають понад шість годин. Вони мали завершитися ще о 20:00, проте затяглися більш ніж на півтори години.

Про це повідомляє телеканал Україна 24.

Політики мають обговорити питання обміну полоненими, остаточне припинення вогню на Донбасі та розблокування роботи ТКГ, реалізацію якої понад два роки гальмує Москва.

Європейські політологи прогнозували, що переговори будуть складними та тривалими, оскільки сторони по-різному розуміють відновлення миру на сході України. Москва намагається нав'язати Києву прямі переговори з бойовиками, на Банковій – категорично відмовляються і вимагають від Росії вивести війська з Донбасу.

Як очікується, за результатами переговорів Андрій Єрмак дасть брифінг у Посольстві України в Німеччині. Він розпочнеться орієнтовно о 23:30 за київським часом.

Нагадаємо, на зустрічі радників із зовнішньополітичних питань лідерів країн "Нормандської четвірки" нашу делегацію представляє керівник Офісу президента Андрій Єрмак, Німеччину – радник канцлера – Йенс Плетнер, Францію – дипломатичний радник президента Емманюель Бонн, Росію – заступник керівника Адміністрації президента Дмитро Козак.