RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Росія зрозуміє ціну свого нахабства: Україна відреагувала на блокаду портів

Міністр оборони України Олексій Резніков звернувся до міжнародної спільноти з проханням обмежити можливість заходу російських кораблів у світові порти у відповідь на блокаду, яку країна-агресор організовує в Азовському та Чорному морях, прикриваючись навчаннями.

Таку заяву глава відомства опублікував у Twitter.

“Міжнародні води Азовського та Чорного морів заблоковано Росією. Наші партнери відреагували на це постачанням зброї Україні. Тепер очікуємо і на єдину реакцію: коли російські кораблі не зможуть заходити у світові порти, вони зрозуміють ціну свого нахабства”, – йдеться у публікації.

Нагадаємо, Росія майже на тиждень збирається заблокувати райони Чорного та Азовського морів під приводом ракетних та артилерійських навчань.

"Жодних коридорів для проходу торгових судів не передбачено. Такого за останні вісім років не було", - написав у Facebook головний редактор BlackSeaNews, керівник проекту "Інститут Чорноморських стратегічних досліджень" Андрій Клименко.

Оголошені навчання триватимуть з 13 по 19 лютого, внаслідок чого води Чорного моря у північно-західній частині буде перекрито до межі територіального моря України. Що стосується Азовського моря – прохід ним буде заблоковано від узбережжя окупованого Криму до узбережжя Краснодарського краю.

Раніше ми писали, що 6 лютого російське судно "Іван Хурс" знаходилося на відстані 40 км від узбережжя Одеси у винятковій морській економічній зоні України.