RU  UA  EN

Неділя, 26 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 травня

Всі новини

Ситуація не така жахлива: у Туреччині вважають, що істерія з вторгненням Росії лише шкодить Україні

У Туреччині заявляють, що ажіотаж, "роздмуханий Заходом", щодо військової ескалації Росії, шкодить Україні. Зокрема, на тлі таких новин потерпає економіка країни.

Таку думку висловив глава Міністерства закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу на телеканалі TRT Haber.

Посадовець переконаний, що подібного роду "мегафонна дипломатія" тільки збільшує рівень напруженості у регіоні та далека від реалій.

Мевлют Чавушоглу погоджується, що ситуація серйозна, але не така складна, як намагаються переконати західні країни. Туреччина ж також виступає за налагодження українсько-російських стосунків. Однак, у своїх посередницьких зусиллях усвідомлює, що швидкого вирішення проблеми може не бути, зауважив він.

"Ситуація не така жахлива, як її намагаються піднести на Заході, але й серйозна. Туреччина як країна, яка має добрі стосунки як з Україною, так і з Росією, виступає проти нового витка протистояння в регіоні, де й так багато конфліктів. Ми робимо кроки щодо деескалації ситуації. Контакти зі сторонами продовжуються. Про частину цих контактів громадськість інформується. Мають місце зусилля дипломатичними каналами", - зазначив глава МЗС Туреччини.

Також він висловив упевненість у тому, що шлях до миру в регіоні можливий завдяки збалансованій позиції всіх сторін.

"Україна згодна на посередництво. Росія також не зачинила двері. Ми попросили російську сторону оприлюднити дату візиту російського лідера. Кожен, хто хоче миру та спокою, економічного розвитку в регіоні, має дотримуватися збалансованої політики", - сказав міністр.

Нагадаємо, що президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган днями перебував з офіційним візитом в Україні та привітав українських військовослужбовців патріотичним гаслом українською мовою.